belay anchor

 

Нашите дейности

alpinisti

 

Индустриален достъп с въжета

alpinisti Индустриалният достъп с въжета е най-бързият, най-безопасният и най-ефективният начин за работа на височина. Сравнен с конвенционалните методи, като използване на строително скеле, авто-кран или други, достъпът с въжета е в пъти по-евтин, особено когато се касае за големи височини или сложна архитектура на обекта. За разлика от другите средства, които отнемат часове, а понякога и дни за позициониране, алпинистите достигат работната си позиция за по-малко от час, дори и при най-трудни условия. В градска среда, за осигуряване на безопасност се налага ограждане на периметър само по време на работа, без да се блокират улици и тротоарни площи, което спестява разходи и време. Стандартите за безопасност при достъпа с въжета са поставени на принципно по-високо ниво, което гарантира най-малък риск при работа на височина спрямо конвенционалните методи.

 

Саниране и топлоизолация

alpinisti Ние знаем колко е важно да запазим всяка частица топлина вътре!

Външната топлоизолация е изключително ефективен метод да намаляване на разходите за отопление и повишаване на комфорта в жилището. Резултатът е най-забележителен при панелните жилищни блокове, строени в близкото минало с презумпцията за безплатна и неизчерпаема енергия за отопление. Днес, добре изпълнената външна топлоизолация може да спести от 30 до 60 % от разходите за отопление. Тухлените стени на по-старите сгради са малко по-топли, но и при тях добавянето на 5-8 см топлоизолация има удивителен ефект. Особено важно е монтирането на топлоизолационна система, когато дограмата на жилището е подменена с нова. Поради добрите изолационни свойства на съвременните стъклопакети, ако стените останат неизолирани, тяхната повърхност става по-студена от прозорците и влагата кондензира върху тях и спомага за образуването на мухъл. Не по-малко разходи се спестяват в жилищата оборудвани с охладителни климатични инсталации през лятото, а дори и да нямате климатик, външната топлоизолация няма да позволи стените да се нагреят до такава степен.

Топлоизолационните системи са наш приоритет и по тази причина ние се отнасяме изключително отговорно към качеството на изпълнение на всеки елемент от системата. Материалите, които използваме са на доказали авторитета си Европейски производители. От първостепенно значение за качеството и дълготрайността на топлоизолацията е спазването на технологията при монтажа, на което ние особено държим.

Дейности:
•  Доставка на всички необходими материали за топлоизолационната система: 50 - 80 mm EPS плоскости Austrotherm или Neopor , циментово-полимерно мразоустойчиво лепило, PVC дюбели, циментово-полимерна шпакловъчна смес, PVC армировъчна мрежа, защитно-декоративна мазилка, дълбоко проникващ грунд.
•  Почистване на фасадата от нестабилни парчета мазилка и грундиране на основата с дълбоко-проникващ и укрепващ грунд – изключително важно за здравината на залепването мероприятие, което единствено ние Ви предлагаме безплатно!
•  Монтаж на топлоизолационните плоскости - плътно залепяне с лепило и фиксиране с дюбели. За разлика от много други екипи, ние винаги нанасяме лепилото на плътен слой със едър зидарски гребен. Това осигурява максимална контактна площ с основата и съответно максимална здравина на монтажа.
•  Шпакловане и армиране с мрежа на топлоизолационните плоскости – армировъчната мрежа е важен елемент от системата, предотвратяващ напукването на мазилката в бъдеще. За да не остане дори и един сантиметър неармирана повърхност ние винаги застъпваме мрежите, а всички ъгли, и ръбове на изолацията се оформят и защитават с PVC ръбохранители със залепена към тях ивица мрежа.
•  Изолиране на страниците на прозорците и оформяне на ръбовете им – страниците на прозорците се изолират с 2 см XPS, което осигурява зравина и предотвратява оставането на термо мост между стената и дограмата. Ръбовете на прозорците също се оформят с PVC ръбохранители със залепена към тях ивица мрежа.
•  Поставяне на декоративно защитна мазилка – както и много други елементи от топлоизолационната система Вие сами можете да изберете вида и цвета на декоративно защитната мазилка.
•  Монтаж на водобранна козирка – ако етажа над Вашия няма да бъде саниран е силно препоръчително да се монтира защитен водоотвеждащ профил. Разбира се ние ще направим и това.

Ценообразуване:
Измерването на квадратурата на Вашата топлоизолация става след като се извади площта на прозорците. Площта на техните страници се добявя в общата квадратура, без оскъпяване. Допълнително се заплаща ЕДИНСТВЕНО оформянето на ръбовете на прозорците и монтажа на водобран над изолацията (при необходимост). Ние ще Ви дадем предварителна количествено стойностна сметка (оферта) и тя по никакъв начин няма да бъде завишена от нас в последствие! Ние изрично гарантираме за това, тъй като не искаме да се идентифицираме с имиджа на „майстори”, които привличат клиентите си с обещание за ниски цени, а в последствие добавят стойност за много от услугите си като „допълнителни”.

Верни на убеждението си, че за да постигнем успех сме длъжни да дадем възможно най-доброто предложение на клиентите си ние Ви предлагаме да направим безплатен оглед на обекта за уточняване на подробностите, като в същото време, след като се запознаем с тях ще можем да Ви дадем и най-ниската цена за изпълнение!

обратно